Esforçar-se al màxim té recompensa

Esforçar-se al màxim té recompensa

El Director General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, ha explicat als membres del Consorci Mare l’informe aprovat per unanimitat pels tècnics de la Comissió de Tractament i Eliminacions, en diverses reunions de treball prèvies. En aquest informe s’inclouen les modificacions necessàries en la planta del Campello per a evitar males olors i poder complir els objectius establits en la normativa europea actual de residus. En cas d’aprovar-se aquestes intervencions per la Junta de Govern del Consorci, s’arribarà al compliment dels nous objectius europeus de gestió, per la qual cosa tot això repercutirà positivament en els municipis del Consorci i per tant, en la ciutadania. Esforçar-se al màxim té recompensa.

La Comissió de Tractament i Eliminacions es crea a l’abril de 2018, després de l’entrada en vigor de la nova llei de contractes, per la bona voluntat de totes les parts implicades per a agilitzar els tràmits i complir els objectius de la UE en matèria de gestió de residus, amb la finalitat de realitzar de forma diligent els treballs relatius al projecte de modificació del Centre de Tractament Integral de Residus Les Marines del Campello. Després de la primera reunió de treball d’aquesta comissió s’han anat succeint les trobades necessàries, amb les sol·licituds pertinents i les posades en comú necessàries i que han donat els seus fruits en aquest informe presentat als municipis.

Tot aquest procés s’ha dut a terme gràcies al treball en equip entre els ajuntaments, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i el Consorci Mare, que han fet possible que aquest informe haja sigut aprovat per unanimitat per tots els tècnics de la comissió, tant de la Diputació d’Alacant, com de la Generalitat Valenciana i dels ajuntaments de Finestrat i Dénia.

Les obres van encaminades al tractament adequat de la matèria orgànica arreplegada selectivament en origen, tal com s’està realitzant en el municipi d’Orba, i que possibilitaran millores en la nau de fossat, potenciant el sistema d’aspiració d’aire dins de la nau per a conduir-ho fins a un nou biofiltre, com a mesura correctora per a evitar l’emissió d’olors, entre altres aspectes. Orba ha sigut el primer municipi del Consorci Mare a arreplegar la matèria orgànica de manera segregada i encara que ja es tracta de manera separada en la planta, s’han d’adoptar millores per a reduir olors. El Director General va posar l’accent als representants municipals en la necessitat d’arreplegar la matèria orgànica de manera separada per a poder complir els objectius que marca la UE en matèria de residus.

Així mateix, l’informe també posa l’accent en les obligacions que ha d’assumir l’empresa al seu càrrec, així com la necessitat de construcció de nous reactors i equipaments per a la recollida selectiva de matèria orgànica. De la mateixa manera, el Consorci prepara addicionalment un pla específic de compostatge comunitari per a tots aquells municipis consorciats que vulguen adherir-se.

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.