El Consorci Mare sol·licita una subvenció de 4,2 milions per a millorar la línia de tractament de la fracció orgànica

El Consorci Mare sol·licita una subvenció de 4,2 milions per a millorar la línia de tractament de la fracció orgànica

La Junta ha aprovat també definitivament la modificació del contracte que possibilitarà que els ecoparcs passen a ser de titularitat consorciada

Alacant, 05 de setembre de 2022

La Junta General del Consorci Mare ha aprovat la sol·licitud d’una subvenció de 4,2 milions d’euros per a una nova línia de tractament específica per a la fracció orgànica procedent de la recollida separada amb l’objectiu que millore el pretractament d’aquest residu i millore la seua qualitat. A més, també inclou un nou sistema automatitzat de compostatge destinat al tractament de la fracció orgànica procedent de la recollida separada i la resta verda.

En total, l’ens supramunicipal ha sol·licitat 4.229.216,87 euros a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica en concepte d’ajudes per a les instal·lacions de tractament de residus, en aquest cas, per a la planta del Consorci Mare situada al Campello.

El president de l’entitat, José Vicente Ferriz, ha manifestat que es tracta d’una ajuda que permetrà una millora en la innovació del Consorci Mare “i que possibilitarà obtindre uns resultats molt més beneficiosos respecte a la matèria orgànica recollida separadament”. I és que l’objectiu “és aconseguir ser referents a la província en matèria de gestió de residus de manera que no es veja repercutit econòmicament en la ciutadania, per això és tan important poder optar a subvencions i ajudes que ens permeten millorar els resultats i augmentar la qualitat dels subproductes en la planta de El Campello”.

A més, la Junta ha aprovat també la modificació del contracte que permetrà la gestió consorciada dels ecoparcs fixos i mòbils del *Consorci *Mare, una vegada aquests siguen de titularitat del propi consorci. El projecte inclou les inversions necessàries per a dotar d’un sistema d’informatització a la xarxa d’ecoparcs, fixos i mòbils, tal com marca el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIR-CV).

L’ordre del dia d’aquesta Junta General incloïa també l’aprovació del pressupost per a enguany que ascendeix a 22.039.439,73 euros.