El Consorci Mare es presenta en Ecofira 22 com a motor de la innovació en la gestió de residus a la província d’Alacant

El Consorci Mare es presenta en Ecofira 22 com a motor de la innovació en la gestió de residus a la província d’Alacant

La planta de tractament de residus de El Campello multiplica per 7 la seua recuperació de subproductes gràcies a les obres que s’han escomés en aquesta instal·lació

València, 06 d’octubre de 2022

El Consorci Mare ha presentat en Ecofira 2022 les xifres de la bona gestió de residus després d’escometre una profunda transformació maquinària en la planta de tractament de residus Les Canyades de El Campello. I és que esta entitat alacantina de gestió de residus, que aglutina 52 municipis de les comarques de la Marina Alta, la Marina Baixa i el municipi del Campello, ha trencat tots els rècords en recuperació de subproductes.

Així, el president del Consorci, José Vicente Ferriz, junt amb el seu equip, han explicat a les persones que s’han acostat a l’estand A40 del segon nivell, pavelló 1 de Fira València, les novetats que presenta la planta i que fa que esta instal·lació siga capdavantera en matèria d’innovació i noves tecnologies en les maquinàries. De fet, per a parlar del present i dels reptes de futur d’aquest consorci de residus, així com de la resta de consorcis de la província d’Alacant, es va realitzar un acte el dia 4 d’octubre per a poder comparar les xifres de gestió dels residus abans i després de les noves incorporacions tecnològiques de la planta i les modificacions que s’han escomés.

Tant Ferriz com la resta de l’equip han rebut als assistents en el seu expositor, on han pogut conéixer de primera mà la maquinària capdavantera que està fent que esta entitat acabe l’any amb una recuperació de productes 7 vegades superior que abans d’escometre esta reforma. A més, també han pogut atendre els visitants que volien conéixer els processos de gestió de residus a la Marina Alta, la Marina Baixa i El Campello, on l’alta població estacional i la combinació de municipis molt turístics amb municipis de menys de 1.000 habitants fa d’aquest consorci un ens especial que promou la reducció dels residus en tots els seus nivells.