El Consorci Mare promou accions de sensibilització i conscienciació sobre la recollida separada de matèria orgànica

El Consorci Mare promou accions de sensibilització i conscienciació sobre la recollida separada de matèria orgànica

L’objectiu és informar a la ciutadania sobre els avantatges de la recollida segregada d’aquest tipus de residus, que es desenvoluparà en les localitats on es va a implantar aquest sistema

El Campello, 12 de agost de 2018
El Consorci Mare promou accions de sensibilització i conscienciació ciutadana sobre separació en origen de la matèria orgànica. L’objectiu és que la ciutadania dels municipis on s’ha implantat ja, o es va a implantar en breu, la recollida separada de la matèria orgànica estiga informada i sàpia quins productes separar i com fer-ho. Segons el vicepresident d’aquesta entitat supramunicipal i alcalde d’Orxeta, José Vicente Férriz, “si volem arribar als objectius que marca la Unió Europea hem d’engegar-nos i ajudar als municipis consorciats al fet que aquestes campanyes es desenvolupen correctament”.

Aquest tipus d’activitats són impartides per educadors i educadores ambientals que informaran a la ciutadania en general sobre la separació de la matèria orgànica en origen, així com quins són els beneficis ambientals de la recollida segregada de la matèria orgànica. En aquest tipus de trobades es convocarà als membres de les associacions, entitats locals, entitats esportives, mestresses de casa, així com a les plataformes ciutadanes. L’objectiu és enviar missatges clars, comprensibles i propers a la ciutadania sobre què pot fer cada persona des de casa amb aquest tipus de residus, quins arreplegar-se separadament, què es considera matèria orgànica, què fer una vegada està separada, com es fa el compost, fins i tot la possibilitat d’utilitzar-ho en horts urbans. El que es pretén, en definitiva, és treballar per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de separar la matèria orgànica i els seus avantatges mediambientals.

Per exemple, a Orba ja s’està arreplegant de manera separada aquest tipus de residus i està sent un èxit. Ho està desenvolupant amb un sistema porta a porta, un sistema de selecció de residus que incideix en la separació de la brossa en origen. Així, els veïns i veïnes trauen a la porta de les seues cases dos tipus de residus en dos poals diferents: orgànica d’una banda i una altra fracció diferent d’una altra. Uns altres dels municipis que té més avançats els projectes de recollida separada de la matèria orgànica són El Campello, Orxeta i El Verger, que tenen previst implantar aquest servei abans que acabe l’any encara que no necessàriament porta a porta, ja que cada localitat està organitzant aquest servei de la manera més operativa possible, depenent de la població i dels comportaments veïnals en matèria de gestió de residus.

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.