El Consorci Mare posa en marxa a Orxeta el primer ecomóvil 

El Consorci Mare posa en marxa a Orxeta el primer ecomóvil 

El Consorci Mare ha iniciat aquest matí la primera ruta del seu primer ecomóvil. El punt de partida ha sigut Orxeta, on s’han donat cita el Director General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Joan Piquer, l’alcalde d’Orxeta i vicepresident de l’entitat supramunicipal, José Vicente Ferriz, la presidenta Cynthia Alabés, entre altres alcaldes i regidors de les comarques consorciades.
Des que s’aprovara en la passada junta general la posada en marxa transitòria d’aquesta instal·lació, ja l’han sol·licitada tres municipis: Orxeta, El Campello i Altea, la ciutadania del qual veurà en els pròxims dies aquest ecomóvilen els seus municipis. En ells, els veïns i veïnes podran depositar els residus que no han de tirar-se als contenidors convencionals.
En aquest sentit, José Vicente Ferriz ha afirmat que aquesta instal·lació “complementarà el servei municipal de recollida ja que es poden depositar tots aquells residus que no han d’anar al fem mesclat, des d’olis fins a voluminosos”. Així, l’objectiu és acostar a la ciutadania totes les possibilitats a l’abast per a poder arribar als objectius que marca la Unió Europea en matèria de residus per a 2020 i amb la vista posada també en el 2030, segons ha assenyalat.
Per part seua, Joan Piquer ha destacat que aquest tipus d’instal·lacions “milloren la recollida selectiva en origen i el reciclatge de qualitat, alhora que ajuden a generar consciència mediambiental”.
Entre els residus que es poden depositar en el ecomóvil es troben olis comestibles, cartutxos de tinta d’impressió, bateries, piles, xicotets aparells elèctrics, televisors, bombetes de baix consum, fluorescents, roba i calçat, olis de motor, filtres d’oli, restes de pintura, esmalts i vernissos, envasos buits de tòxics de la llar, radiografies, etcètera.
L’ecoparc mòbil és una instal·lació itinerant que s’instal·larà en els diferents municipis que ho sol·liciten. Una vegada es tinguen les sol·licituds, s’elaborarà un calendari de ruta per a fixar quins dies estaran en cadascun d’ells, els horaris i el seu emplaçament exacte. Serà el propi consistori qui pague directament a la concessionària l’ecomóvil.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /homepages/13/d725437258/htdocs/consorcimare/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.