El Consorci Mare entrega 500 compostadores entre els municipis consorciats

El Consorci Mare entrega 500 compostadores entre els municipis consorciats

L’entitat que gestiona els residus de 52 municipis de la Marina Alta, Marina Baixa i El Campello dóna suport als ajuntaments en el procés de compostatge amb un equip d’educació ambiental

Benidorm, 15 de juny de 2022

El Consorci Mare ha entregat aquest matí 500 compostadores entre els seus municipis. L’acte ha estat presidit pel president del Consorci Mare, José Vicente Ferriz, qui ha destacat que el més important és recollir en la llar separadament la matèria orgànica per a poder tractar-la de manera segregada i garantir les xifres que marca la Unió Europea quant a recollida separada dels bioresidus. “El compostatge és una manera d’iniciar-se en aquest tractament separat, si bé els municipis el poden i deuen combinar amb contenidors marrons de vorera segons la tipologia de cada localitat”, ha asseverat.

A més, Ferriz ha anunciat que el Consorci Mare acompanyarà als municipis en aquest procés de compostatge, ja que posarà a la disposició dels tècnics i el personal municipal encarregat del compostatge a l’equip d’educació ambiental de l’ens, de manera que puga resoldre dubtes i exercir un seguiment idoni perquè el procés es faça en les condicions adequades. Durant la trobada s’ha proposat també iniciar aquest programa de compostatge en els centres educatius per a iniciar a l’alumnat en els valors que promou el compostatge per a la cura del medi ambient i promoure l’economia circular a través d’aquest programa del consorci.

El Director General de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, també ha participat en la trobada i ha assenyalat que perquè el compostatge funcione també ha d’implicar-se la ciutadania i aplicar-se molt sentit comú. Per a això, ha destacat la labor del Consorci Mare a l’hora de secundar i acompanyar als ajuntaments en aquesta tasca que començarà en les pròximes setmanes.

Els representants dels 52 municipis pertanyents al Consorci Mare han rebut una formació integral sobre compostatge domèstic a càrrec d’un equip d’educació ambiental, qui ha explicat quin tipus de matèria depositar dins, com mesclar els bioresidus amb la matèria seca perquè el compostatge siga un èxit i com realitzar una tasca de compostatge de qualitat que done com a resultat un compost òptim per a l’adob dels camps de la zona.

A continuació, els representants públics han preguntat els dubtes i han pogut recollir un paquet amb els elements necessaris per a poder compostar: compostadores, airejadors manuals i termòmetres per a poder controlar el treball d’una manera senzilla.