El Consorci Mare aprova una inversió de 4,5 milions d’euros per a ecoparcs fixos

El Consorci Mare aprova una inversió de 4,5 milions d’euros per a ecoparcs fixos

La Junta General del Consorci Mare ha aprovat la modificació del servei d’ecoparcs fixos i mòbils pel qual s’adapta el projecte de gestió al nou Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIR-CV), pel qual l’ens supramunicipal passarà a gestionar 21 ecoparcs fixos de les comarques de la Marina Alta, la Marina Baixa i el municipi del Campello. D’ells, 17 estan ja estan construïts i són de gestió municipal i amb aquest acord passaran a ser de titularitat consorciada. Per al seu condicionament, el consorci invertirà 2.334.750,09 euros.

A més, l’ens construirà quatre nous ecoparcs, atés que la intenció és atendre la major població possible, amb una inversió de 2.091.543,78 euros. En total, entre les dues intervencions, el Consorci Mare invertirà 4.426.293,87.

El president del Consorci, José Vicente Ferriz, ha manifestat que amb este projecte “es dona compliment al que ens marca la normativa valenciana quant a la gestió d’ecoparcs i podrem modernitzar aquestes instal·lacions”. A més, ha assenyalat que amb això “millorarà la qualitat del servei i beneficiarà a la ciutadania, facilitant l’accés a aquests llocs de recollida de residus”.

En l’actualitat existeixen 17 ecoparcs fixos en funcionament per a una població de 398.000 habitants. Concretament, estan situats a Pego, Vila Joiosa, Benidorm, Benissa, Teulada, Xàbia, La Nucia, Benitatxell, Gata de Gorgos, Pedreguer, Dénia, Alcalalí, El Verger, Xaló, Alfàs del Pi, Ondara i Finestrat. Després de diversos informes s’ha constatat que estos ecoparcs són insuficients per a donar servei als més de 420.000 habitants de la Marina Alta, la Marina Baixa i El Campello i per aquest motiu s’ha projectat la construcció de quatre ecoparcs més al Campello, Altea, Calp i Callosa d’en Sarrià.

Ampliació de la xarxa de ecomóviles

Esta modificació implica també ampliar i millorar el servei que en l’actualitat s’està prestant amb els ecoparcs mòbils. Així, des d’ara es preveu que el servei arribe a la totalitat de municipis del Consorci Mare (en l’actualitat es presta en 16 localitats), amb horaris adaptats a les necessitats de la ciutadania i amb més d’una ubicació en alguns municipis més grans. Amb això s’espera acostar al màxim aquest servei a tota la població en general i millorar així la gestió dels residus que arriben a la planta a través d’aquests ecoparcs fixos i mòbils.