El Consell Jurídic Consultiu dóna el vistiplau a la modificació del contracte de gestió de la planta de residus de El Campello

El Consell Jurídic Consultiu dóna el vistiplau a la modificació del contracte de gestió de la planta de residus de El Campello

“Hui hem salvat l’últim escull perquè les obres de millora de la planta de tractament del Campello siguen una realitat”. El president en funcions del Consorci Mare, l’alcalde d’Orxeta José Vicente Ferriz, ha informat aquest matí que el Consell Jurídic Consultiu (CJC) ha donat el vistiplau a la modificació del contracte del projecte de gestió de la planta de tractament de residus del Campello perquè les obres s’executen al més prompte possible.
Ferriz ha realitzat aquestes declaracions en el marc de la conferència “Innovació en el tractament de residus: la planta del Campello” que el Consorci Mare ha organitzat en la Fira Internacional de les Solucions Ambientals (ECOFIRA), amb la compareixença també del Director General de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, i l’alcalde d’Orba, Ignasi Cervera.

El president ha destacat que el Consorci Mare, amb aquesta modificació, podrà aplicar una taxa diferenciada per a la matèria orgànica i que el preu per tona siga menor substancialment que la resta de residus i que la ciutadania es veja compensada.
Després d’una àrdua tasca administrativa, les obres que permetran optimitzar el funcionament de les instal·lacions, augmentar el rendiment i la qualitat del treball en el triatge i minimitzar les olors estan cada vegada més a prop.

Tal com va explicar el Dir

ector General, “quan van començar els tràmits per a poder modificar el contracte del projecte de gestió de la planta de El Campello era tot molt complicat, però amb l’esforç comú hem demostrat que quan tots volem el mateix i això redunda en una millora en la gestió dels residus no hi ha gens impossible”. Piquer ha destacat que la inversió de prop de 20 milions d’euros servisca per a executar les Millores Tècniques Disponibles (MTD) i es desenvolupe una instal·lació del segle XXI en millora contínua, “la planta funcionarà millor i farà possible el compliment de la normativa en matèria de residus, que implica que cada vegada hi haja menys rebuig a abocador mitjançant l’aplicació de l’economia circular en la planta”.
El Director General ha recalcat que no obstant això, es continuarà amb les accions per a reduir, reutilitzar i reciclar els residus en origen, de manera que la ciutadania es consciencie que des de casa és on millor es treballa perquè la gestió dels residus siga òptima.
Per la seua banda, l’alcalde d’Orba Ignasi Cervera ha explicat el seu projecte de recollida porta a porta dels residus en el seu municipi, iniciativa que s’ha pres com a referència en moltes altres localitats. “La recollida es pot fer de moltes maneres, hi ha molts sistemes i a Orba hem arriscat i el sistema està funcionant”, ha manifestat. I és que han passat de recollir el 15% de selectiva a prop d’un 85%, i que en separar la matèria orgànica obligatòriament en la llar s’han canviat els hàbits de la ciutadania i els resultats estan millorant substancialment. També va animar al consorci a crear una xarxa d’ecoparcs perquè es puga millorar també la recollida dels residus voluminosos.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /homepages/13/d725437258/htdocs/consorcimare/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.