El col·legi Penya l’Or de Bolulla guanya un premi de la campanya de recollida de piles de la Comunitat Valenciana

El col·legi Penya l’Or de Bolulla guanya un premi de la campanya de recollida de piles de la Comunitat Valenciana

El municipi del Consorci MARE ha sigut guardonat amb 2.500 euros en material escolar per la Generalitat Valenciana, la Fundació Ecopilas i European Recicling Platform per ser el centre de la província d’Alacant que més piles ha arreplegat

Quartell, 19 de juny de 2018

La Generalitat Valenciana, European ReciclingPlatform (ERP) i la Fundació Ecopilas han celebrat hui a Quartell el lliurament de premis del concurs final de la Campanya de Recollida de Piles Berto Zampapilas 2017/2018. Aquesta iniciativa s’ha desenvolupat per 150 col·legis de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de fomentar la recollida de piles per al seu correcte tractament i reciclatge. Amb aquest projecte s’ha volgut convertir als col·legis de la Comunitat Valenciana en punts de recollida d’aquest tipus de residus.

De fet, els 150 centres escolars participants han arreplegat durant la campanya un total de 26.036 quilograms de piles i, entre ells, els organitzadors han premiat amb 2.500 euros en material escolar al col·legi de cada província que més quantitat ha arreplegat. A Castelló han premiat al Palancia-*Mijares de Montant per haver arreplegat 12,42 quilograms per alumne. A València, el col·legi El Sabinar de Llaures dels Oms per arreplegar 8,50 quilograms per alumne i a Alacant el centre escolar Penya l’Or  de Bolulla per arreplegar 27,70 quilograms per alumne.

A l’acte ha assistit el Director General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, el president de ERP, Matías Rodrigues, el president de Ecopilas, José Pérez, així com els alcaldes de Llaures dels Oms i de Montant, el president del Consorci Palancia Belcaire, Paco Salt, i els responsables dels centres escolars guanyadors.

La Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, juntament amb els Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) Ecopilas i ERP, han promogut aquest certamen per a fomentar la recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils entre l’alumnat i les seues famílies. D’aquesta manera s’evita que les piles acaben en contenidors equivocats. El concurs de recollida de residus de piles, Jo ajude a Berto Zampapilas s’ha dirigit als centres educatius d’ensenyament Primari de la Comunitat Valenciana.

Tant la Conselleria com Ecopilas i ERP, encarregades de la recollida de piles i bateries, promouen  aquest tipus de campanyes de comunicació i sensibilització ambiental per a fomentar la recollida de residus de piles per al seu tractament i correcte reciclatge.

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.