La Junta General aprova que els ajuntaments paguen directament al Consorci Mare la gestió dels residus

La Junta General aprova que els ajuntaments paguen directament al Consorci Mare la gestió dels residus

El pagament consorciat pretén implantar un sistema d’aportacions periòdiques dels consistoris sobre les tones de residus a tractar estimades a principi any

La Junta General del Consorci Mare ha aprovat el pagament consorciat dels serveis de gestió de residus, de manera que a partir de l’1 de gener de 2019 els ajuntaments consorciats pagaran directament a l’entitat supramunicipal per la gestió dels residus i no a l’empresa adjudicatària, tal com es venia fent fins al moment de manera provisional. A partir de l’1 de gener de 2019 serà el concessionari qui facture al Consorci i el Consorci qui cobre dels ajuntaments.
Fins al moment, l’empresa concessionària del projecte era qui estava realitzant la gestió dels ingressos i dels pagaments del tractament i eliminació dels residus rebuts i, per tant, qui repercutia aqueix cost als municipis. Per a 2019 s’ha establit que serà el Consorci qui assumisca el cobrament trimestral als ajuntaments i l’adjudicatària facturarà al Consorci els seus serveis. La gestió de l’entitat es limitava a realitzar la comprovació dels pesatges i procedències que facturava al concessionari, la regularització de pesatges per als usuaris que utilitzaven les transferències i aprovava les liquidacions anuals d’explotació.

Aprovació del pressupost
D’altra banda, en la mateixa Junta General també s’ha aprovat el pressupost per a 2019 que ascendeix a 13.742.728 euros. L’objectiu és disposar de liquiditat per a executar l’actual contracte de gestió del servei públic per al desenvolupament del Projecte de Gestió de Residus Urbans, a més de fer front a les despeses de funcionament durant l’exercici 2019. El Consorci Mare dedicarà el 97% del total del pressupost exclusivament al cost del servei. Per a 2019 s’ha previst gestionar la mateixa quantitat de tones de residus en la planta del Campello que en 2018, aproximadament 235.500 tones.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /homepages/13/d725437258/htdocs/consorcimare/wp-includes/class-wp-hook.php on line 292

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.