La Junta del Consorci Mare nomena a José Vicente Ferriz com a president de l’entitat de gestió de residus

La Junta del Consorci Mare nomena a José Vicente Ferriz com a president de l’entitat de gestió de residus

“Hem de posar en el primer lloc de les agendes la gestió dels residus”. Amb aquestes paraules ha iniciat la seua marxa com a president del Consorci Mare i alcalde d’Orxeta, José Vicente Ferriz, després de ser nomenat per unanimitat de la junta de l’entitat. En la junta també s’ha nomenat a l’alcalde d’Orba, Ignasi Cervera, com a vicepresident primer del Consorci Mare.
Ferriz ha centrat el seu discurs en tres pilars. En primer lloc, en la posada en marxa de les obres del projecte modificat de gestió de la planta de tractament de residus de El Campello “perquè tots els municipis consorciats ens mereixem unes instal·lacions del Segle XXI”, en segon lloc en l’establiment d’un cànon diferenciat que potencie la separació en origen dels residus de manera que s’incentive la separació de la matèria orgànica i, en tercer lloc, la posada en marxa de la xarxa d’ecoparcs consorciats.
El nou president ha assegurat durant la seua intervenció que el Consorci “està davant un moment crucial en la gestió dels residus” i ha destacat que tots els ens consorciats “vam fer una gran feina, vam posar el crono a zero i desenvolupem una gran labor avaluant errors comesos i buscant solucions tots junts”.
Així mateix, Férriz va recalcar que les decisions en l’ens que presideix hauran de ser dinàmiques i consensuades, “de manera que sapiem adaptar-nos als nous canvis i canviar segons les necessitats que ens exigisca la societat”. A més, va recalcar que la gestió dels residus “no ha d’estar polititzada i hem de continuar avançant a buscar la unanimitat en les decisions, convencent i no imposant, com s’ha fet aquests últims quatre anys” mentre ell exercia com a vicepresident primer i la regidora de Medi Ambient de El Campello, Cynthia Alavés, com a presidenta.
“La societat ens exigeix que tractem els residus de manera eficient i això necessita de l’esforç de tots i totes”, va recalcar durant la seua intervenció, sense oblidar-se de tractar qüestions com l’emergència climàtica. “Hem d’estar units en l’objectiu comú de la millora de la gestió en els residus, ja que som l’administració més pròxima als problemes dels nostres veïns i veïnes i sé que l’aconseguirem”, va sentenciar. “Deixem a un costat les nostres ideologies i posem en el centre del nostre ideari el residu zero, la millora de les instal·lacions i la conscienciació per a la cura del medi ambient.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /homepages/13/d725437258/htdocs/consorcimare/wp-includes/class-wp-hook.php on line 292

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.