La Junta aprova la posada en marxa de l’ecoparc mòbil adquirit pel Consorci Mare per al depòsit de residus

La Junta aprova la posada en marxa de l’ecoparc mòbil adquirit pel Consorci Mare per al depòsit de residus

El Consorci Mare va aprovar ahir en la seua junta general la posada en marxa transitòria de l’ecoparc mòbil adquirit per la pròpia entitat. L’objectiu és que els ajuntaments pugan sol·licitar aquesta instal·lació mòbil, per a situar-la uns dies marcats pel Consorci per al depòsit de residus.
Quin tipus de residus pot entregar la ciutadania en aquests llocs? Tot el que no ha d’anar al fem mesclat, és a dir, olis comestibles, cartutxos de tinta d’impressió, bateries, piles, xicotets aparells elèctrics, bombetes de baix consum, fluorescents, roba i calçat, olis de motor, filtres d’oli, restes de pintura, esmalts i vernissos, envasos buits de tòxics de la llar, radiografies, etcètera.
La presidenta del Consorci Mare, Cynthia Alavés, assenyala que amb aquest tipus d’instal·lacions “es facilita als veïns i veïnes la possibilitat de reciclar, de separar correctament els residus en la llar i de generar consciència mediambiental”. A més, recalca que amb això “es pretén acostar-los totes les possibilitats que tenim al nostre abast per a poder arribar als objectius que marca la Unió Europea en matèria de residus per a 2020 i amb la vista posada també en el 2030”.
L’ecoparc mòbil és una instal·lació itinerant que s’instal·larà en els diferents municipis que ho sol·liciten. Una vegada es tinguen les sol·licituds, s’elaborarà un calendari de ruta per a fixar quins dies estaran en cadascun d’ells, els horaris i el seu emplaçament exacte. Serà el propi consistori qui pague directament a la concessionària el ecomóvil.

Ampliació de l’hort urbà del Campello
A més, la junta també va aprovar per unanimitat que la compensació de 30.000 euros que li correspon a El Campello per albergar la planta de tractament en la seua localitat es destine a l’ampliació de l’hort urbà l’Almadrava. Dels 60.000 euros que el Consorci Mare havia de pagar a El Campello a manera de compensació, els quedava per entregar 30.000 euros que es destinaran a aquesta instal·lació mediambiental, tal com es va aprovar ahir durant la junta.
En finalitzar va tindre lloc la presentació del simulador de facturació del Pla d’Ecoembes com una eina de la qual poden disposar les Entitats Locals i Mancomunitats, que els permet realitzar una estimació de l’aportació econòmica a percebre en funció de les variacions en els paràmetres del servei de gestió de residus d’envasos lleugers, amb la finalitat de preveure diferents suposats que proporcionen millores en la recollida selectiva del seu municipi.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /homepages/13/d725437258/htdocs/consorcimare/wp-includes/class-wp-hook.php on line 292

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.