El Consorci Mare incorpora nous separadors de residus metàl·lics en la planta de tractament del Campello

El Consorci Mare incorpora nous separadors de residus metàl·lics en la planta de tractament del Campello

El Consorci Mare ha incorporat uns separadors de metalls, tant fèrrics com no fèrrics, a la planta de tractament del Campello que gestiona FCC, amb l’objectiu de millorar el percentatge de recuperació dels denominats subproductes metàl·lics que es troben en els residus domèstics mesclats: llandes d’alumini, envasos metàl·lics o aerosols, entre altres elements.
El president del consorci i alcalde d’Orxeta, José Vicente Ferriz ha visitat les instal·lacions per a comprovar de primera mà el funcionament de dues màquines, que és totalment mecànic i automatitzat. En el cas del separador fèrric, un electroimant separa els residus que continguen aquest tipus d’elements metàl·lics i en el cas del separador de residus no fèrrics, la separació es realitza mitjançant corrents de Foucault, de manera que discrimina tots els elements que continguen, entre altres, alumini.
L’objectiu últim és la recuperació dels residus que arriben a la planta del Campello mesclats en la bossa de fem domèstic, incrementant així l’eficàcia de la planta. Segons la normativa aplicable, els productes que s’han de recuperar en el procés han de ser de, almenys, 9% respecte al total de residus que entren a la planta.
José Vicente Ferriz ha valorat molt positivament la incorporació d’aquests separadors com a pas previ a l’execució del modificat del projecte de gestió. “Es tracta d’una maquinària que permetrà millorar els resultats en la recuperació de materials que van barrejats en la bossa grisa, la qual cosa farà possible que ens acostem a les xifres que marca el PIR i la Unió Europea, que és un dels objectius d’aquesta entitat, així com la modernització de totes les seues instal·lacions de manera integral quan comencen les obres del projecte modificat de gestió”, ha conclòs.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /homepages/13/d725437258/htdocs/consorcimare/wp-includes/class-wp-hook.php on line 292

Leave Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.