El Consorci Mare aprova un pressupost de 15,5 milions d’euros per a la gestió dels residus

El Consorci Mare aprova un pressupost de 15,5 milions d’euros per a la gestió dels residus

La Junta General del Consorci Mare ha aprovat aquest matí els comptes de 2021 que ascendeixen a 15.549.186,10 euros, així com la posada en marxa del servei de la part de les obres i instal·lacions incloses en la modificació del contracte del projecte de gestió de la planta de tractament de residus del Campello que ja han conclòs. Això permetrà poder tractar la matèria orgànica en els nous reactors, fase que de moment es troba en període de proves.

La trobada s’ha celebrat per primera vegada de manera en línia per a complir amb les normes de prevenció del COVID i garantir les mesures sanitàries a totes les persones assistents.

Amb l’aprovació de la proposta de posada en servei de la part de les obres acabades en la planta de tractament de residus del Campello, començarà el tractament de la matèria orgànica en els nous reactors instal·lats en el complex i milloraran les xifres de recuperació i la quantitat de residus que es depositen en abocador.

Millorar les xifres de recuperació
El president del Consorci Mare, José Vicente Ferriz, ha agraït la responsabilitat política als representants dels 52 municipis consorciats que han participat en la Junta de hui, on s’ha posat l’accent en la millora en els resultats dels percentatges de recuperació dels residus per a poder garantir una reducció en el cost dels serveis. “Quan hi ha un servei cal assumir el seu cost i depén de tots millorar les xifres de recuperació dels residus perquè el cost siga menor”, ha conclòs.

En la mateixa línia s’ha mostrat el representant de la Generalitat Valenciana en aquesta Junta, el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, qui ha animat a tots els representants municipals a presentar projectes d’innovació i modernització quant als residus, especialment per a la recollida segregada de la matèria orgànica, per a obtindre ajudes dels fons de recuperació, de manera que el que millor separe i recicle, menys pague. “El café per a tots s’ha acabat”, ha recalcat, insistint en la importància que té generar cada vegada menys residus i els que es produeixen, separar-los de manera adequada amb l’objectiu d’allargar la vida útil de l’abocador, sobretot davant les dificultats que tindrà l’elecció de la ubicació entre els municipis pertanyents a aquest consorci.